top of page

Veel gestelde vragen over het parkinsoncafe

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over het Parkinsoncafe. Wanneer u na het lezen van deze vragen nog met onbeantwoorde vragen zit, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

01

Is het parkinsoncafe een echt cafe?

​

Nee. Cafe staat voor een ontmoetingsplaats. Wat dat betreft voldoet het parkinsoncafe wel aan die definitie van cafe. Het parkinsoncafe is immers ook een plek waar mensen informatie met elkaar delen. Voor de bijeenkomsten wordt een ruimte gehuurd. Er wordt gebruik gemaakt van een van de congreszalen van restaurant Inclusief aan het Montgommeryplein 6 in Helmond.

02

Kan iedereen een bijeenkomst bijwonen?

 

Het parkinsoncafe is er voor de mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers,

familie en anderen direct betrokkenen. Ook de zorgverleners  zijn er welkom.

Willen anderen een bijeenkomst bijwonen dan dient u zich eerst aan te melden.

​

03

Wat mag ik van een bijeenkomst verwachten?

 

Op de eerste plaats dat u met mensen bij elkaar bent die ook te maken hebben met de ziekte van Parkinson. Dat schept verbondenheid. Een veilige omgeving waar mensen begrijpen wat u bedoelt als u over  uw ervaringen praat. Een tweede belangrijk punt is dat er inleidingen/lezingen gegeven worden over een onderwerp dat betrekking heeft op de ziekte van Parkinson. Lees de verslagen op deze site van de reeds gehouden inleidingen.

04

Zijn er kosten verbonden aan het bezoeken van een bijeenkomst?

​

Nee,  entree is gratis. 

05

Wanneer zijn de bijeenkomsten?

​

Elke 3e vrijdag van de maand. In de maanden juni, juli en augustus is er geen programma in verband met vakanties. Ook in de decembermaand is er meestal geen bijeenkomst.

06

Hoe ziet de organisatie van het parkinsoncafe eruit?
Het Parkinsoncafe Helmond e.o. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het parkinsoncafe is een vereniging. Er is een bestuur en een coördinatiegroep. In totaal zijn er vijf personen bij de organisatie betrokken. Drie patienten, een mantelzorger en een anderszins betrokkene.

 

07

Kun je lid worden van het parkinsoncafe?

​

Ja. Iedereen die het parkinsoncafe een warm hart toedraagt, dus ook niet patiënten, kan

voor ten minste € 10,00 per jaar lid worden. Klik hier als u lid wilt worden.

08

Kun je vrijwilliger worden bij het parkinsoncafe?

​

Zoals elke vereniging kan ook het parkinsoncafe best ondersteuning gebruiken. U kunt dat tijdens     de bijeenkomst doen maar ook bij de organisatie. 

09

Hoe  komt het parkinsoncafe aan financiële middelen?

​

Naast een gift van Stichting Steun Welzijnszorg Helmond en stichting maatschappelijke noden zijn financiele bijdragen ontvangen van mensen die lid zijn geworden en van hen die zich betrokken voelen bij het parkinsoncafe. Een aantal ondernemingen biedt producten tegen gereduceerde bedragen of schenkt die.  

10

Hoe kan ik een bericht, gedicht, nieuws of iets anders kwijt op de website?

​

U kunt dat doen door te mailen met info@parkinsoncafehelmond .nl 

11

Heeft het Elkerliek ziekenhuis ook een rol?

​

De meeste bezoekers zijn patienten van het Elkerliek. De afdeling neurologie (dr Van

Konngsveld;)neuroloog en mevr. Tulp parkinsonverpleegkundige ondersteunen het parkinsoncafe met hun kennis en netwerk. Vanaf 17 oktober 2014 is het Elkerliek ziekenhuis gastheer voor de maandelijkse bijeenkomsten van het parkinsoncafe

bottom of page